Peunbal

Lesideeën over de leerlijn tikspelen. Met daarbij de bijbehorende bewegingsthema's: tikspelen, afgooispelen en honkloopspelen
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Leon Gijse
Professor
Professor
Berichten: 196
Lid geworden op: di 19 mei 2009, 20:15
Expertise: Webdesign, Judo, Werkweken, organiseren en creativiteit
Locatie: Rotterdam
Contacteer:

Peunbal

Bericht door Leon Gijse » wo 24 sep 2014, 13:36

Peunbal is een spel dat gespeeld wordt op het voortgezet onderwijs. Ik heb het spel ook een paar keer gespeeld op het PO. Dit was met wat aanpassingen goed te doen.

Arrangement:
Peunbal.png
Beginsituatie:
De groep is verdeeld in twee teams. Een veldpartij en een bankpartij. De veld partij heeft zich verspreid over het veld. De kinderen van de veldpartij mogen niet op de dikke matten komen. De bankpartij zit op de bank.

Regels:
Net als bij slagbal is het de bedoeling een bal in het spel te brengen en dan van honk naar honk te lopen. De veldpartij moet proberen de lopers uit te krijgen door te tikken, af te gooien of te branden.
De "slagman" schopt of gooit een rugbybal (american footbal) het veld in, en rent naar het eerste honk. De loop naar het eerste honk is vrij. Dit betekent dat een leerling niet getikt mag worden. elk volgende loop is eerst om de turnkast. Dus, de loper loopt om de kast heen naar honk 2 en daarna naar 3 en 4

De veldspelers proberen de bal te vangen en de loper af te gooien of tikken. Hierna moet er ook gebrand worden in de korf. De korf zorgt ervoor dat het moeilijker wordt om te branden zodat de lopers meer kans hebben om verder te komen.

Als er gebrand is zijn de lopers die niet op een dikke mat staan of binnen zijn af.

Zijn alle kinderen op de bank geweest dan wordt er gewisseld.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Monkey see, Monkey do!

Deze website is afhankelijk van reclames en donaties.

Klik op de knop om te


Plaats reactie

Terug naar “Tikspelen”